De back squat.

Het is al weer een tijdje geleden ( COVID-19 ), maar denk weer eens terug aan je favoriete festival. Zon, drank, vrienden en duizenden dansende mensen om je heen. Nog voor de eerste zonnestraal doorbreekt zie je de shirts bij de mannen verdwijnen als sneeuw voor de zon en zonnebrillen komen tevoorschijn om de glans van de gespierde goed geoliede bovenlichamen enigszins dragelijk te maken.

Dit is Ben en Ben is festival fit! Elke maandag gaat Ben borstje pompen en bicep knallend door de sportschool heen. Voor Ben zijn doel is dit allemaal helemaal prima. Outside The Box vind het knap om te zien wat Ben bereikt heeft met zijn bovenlichaam. Is het onze manier? Nee, wij denken dat er andere doelen belangrijker zijn.

Tuurlijk train je ook voor het uiterlijk, maar het belangrijkste aspect moet toch zijn je geluk! Een getraind lichaam geeft je een fit gevoel. We kunnen nu een heel verhaal houden over je hormonen en hoe die in spelen op jouw geluksgevoel, maar we zijn hier voor de back squat.

De back squat zorgt voor kracht, mobiliteit, en een goede interne communicatie tussen je hersenen en spieren. Een back squat draagt niet alleen bij aan je lichaam ( zowel onder als boven ), maar ook op het lange termijn. Zolang jij van de wc kan komen, uit je bed kan opstaan of boodschappen naar boven kan tillen kan je heerlijk op jezelf blijven wonen.

Goed, dit is slechts een voordeel van de back squat, maar er zijn er vele. Ben jij benieuwd wat de backsquat is, waar je op moet letten,  welke  warming up gaat je verder helpen? Kijk hieronder de webinar over de backsquat van een van onze trainsters.